Influencer marketing

Influencer marketing is hot. Het gaat er bij influencer marketing om dat influencers, populaire personen binnen een bepaalde doelgroep, worden gekoppeld aan merken. Zo zijn ze als het ware ambassadeurs voor bepaalde merken.

Influencers inzetten

Influencer marketing - H creation

In samenwerking met influencers kunnen we het merk onder de aandacht brengen bij hun fanbase. Op deze manier zal het eerder word-of-mouth marketing zijn dan een aggresieve push marketing. De influencer wordt gebriefd en op basis hiervan zal de influencer een item in eigen stijl maken. De content is in overleg bruikbaar voor eigen kanalen.

Dit kan in de vorm van:

– Influencer photo

Dit is een veelvoorkomende inzet binnen Instagram. Wij gaan dan per merk op zoek naar de passende influencers om deze op een leuke manier te koppelen aan je merk. Dit is meestal betaald, maar soms ook in ruil voor een product.

– Influencer story 

De sponsored story wordt gedeeld op het blog en/of social media van de influencer. Denk hierbij o.a. aan een review en een post op social media.

– Influencer video

Dit kan zijn: een sponsored vlog, een sponsored series of een social video. Ook kunnen we door middel van influencers gebruik maken van hun netwerk. Zo kunnen we activities starten om bepaalde #acties te promoten.

 

Sponsored content

Verwant aan influencer marketing is sponsored content. Vrij vertaald valt alle gepromote content hieronder. Het gaat hier altijd om betaalde content sponsoring, maar vaak wel in een native / natuurlijk-uitziende vorm.

 Advertorials – native advertising

voorbeeld advertorial - H creation online marketing

Gesponsorde content kan vanuit het bedrijf naar buiten worden gebracht, dit kan in de vorm van advertorials, een native advertising vorm. Advertorials lijken redactionele stukken, echter wordt dit promotioneel aangedragen.

Afhankelijk van de branche van het bedrijf zullen we kijken naar een passende strategie en kanalen/sites. Een advertorial kan vele soorten en maten aannemen, compleet afhankelijk van de site.

Sponsored content tarieven

Zoals hierboven al kort beschreven zijn er veel verschillende vormen mogelijk in sponsored content. Deze mogelijkheden liggen qua werkzaamheden en kosten ook erg uit elkaar. Per campagne zullen we een tailor made voorstel maken.

ik wil hier vrijblijvend contact over