Online marketing data analyse en tracking

Data analyse online marketing

Door middel van een krachtige campagne kan er veel kwalitatief bezoek op je website komen. En dan? Hoe kan je je site zo optimaliseren dat de kans zo groot mogelijk is dat deze bezoeker een lead of klant wordt? Conversie optimalisatie (CRO) kan ervoor zorgen dat de conversie rate (% bezoeker tot klant) verbeterd wordt. Data analyse kan de sleutel zijn om relevante inzichten te verkrijgen om deze doelen te realiseren.

Data analyse in de customer journey 

Tijdens een campagne is er veel data te verzamelen, maar als potentiële klanten verder de ‘sales funnel’ – ofwel de customer journey – ingaan kan goede data analyse en optimalisatie ervoor zorgen dat een potentiële klant een lead wordt. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld zien hoe het verkeer op je website zich gedraagt. Is er wellicht binnen de website meer te optimaliseren om de conversierate te verhogen? Onze analyses kunnen u wellicht verder helpen om de bezoekers door de salesfunnel van de website te trekken.

Data analyse tools

Wij kunnen uw Google Analytics analyseren en daarnaast hebben we ook eigen tools om diepgaandere data te verzamelen. In onze data analyse kunnen we de workflow van bezoekers in kaart brengen, dus hoe bewegen de consumenten door de website, waar klikken ze op of waar haken ze af? Ook kunnen we de clicks zien in de vorm van een heatmap, video’s inzien van bewegingen van de muis en in beeld brengen tot hoever de bezoekers scrollen.

Data analyse insights

Aan de hand van onze analyses kunnen wij:

– De intentie van de bezoeker ontdekken. Komt deze overeen met de verwachting?

– Barrières ontdekken.

– ‘Verleiders’ ontdekken.

– Dit alles in beeld brengen in visuele rapportages.

 

Met de data analyse en onze expertise kunnen wij een uitgebreid optimalisatieplan opmaken waarbij je nog beter kunt inspelen op het gedrag van je bezoekers.

 Data analyse pakket 

Naast het feit dat wij de data analyses betrekken in campagnes, kan het ook zijn dat je zonder een lopende campagne een duidelijke analyse met insights wilt ontvangen. Voor een complete conversie optimalisatie (CRO) analyse, rapportage en verbeteringsplan bieden wij nu een CRO pakket aan. In dit pakket ontvang je:

  • Heatmap: inzicht in clicks. Waar wordt veel op geklikt – of niet.
  • Video’s: van gebruikers-sessies, zie waar ze eventueel veel twijfelen binnen de website.
  • Scroll map: tot hoever scrollen bezoekers? De scroll map laat het zien.
  • Uitgebreid analyse- en verbeterplan met observeringen, obstakels, insights en tips.Eenmalig voor € 480,-