Het is nu mogelijk om een derde headline en een extra description line toe te voegen. Toen Google Expanded Text ads in 2016 uitrolde ging de gemiddelde CTR (click-through-rate) met 20% omhoog. Destijds voegde ze 50% extra ruimte voor tekst toe.

Met de nieuwe update hebben de nieuwe formaten in de testfase gemiddeld 15% extra klikken gegenereerd ten opzichte van de vorige expanded tekst ads. Een gevolg is echter wel dat het verkrijgen van een toppositie in de SERP (search engine results page) nog belangrijker is geworden doordat de nieuwe formaten meer ruimte innemen.

Expanded text ads – wat is er precies veranderd?

Google Adwords expanded text ads new 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je kan zien hebben ze een derde headline toegevoegd en een extra description line, met een maximum van 90 karakters in plaats van 80.

Dit betekent niet dat je huidige/oude expanded text ads verwijderd of geblokkeerd worden. Tenminste, deze plannen zijn er komende periode niet vanuit Google.

Waarom heeft Google de formaten van de expanded text ads aangepast?  

We gebruiken de zoekmachine en onze apparaten anders. Daarnaast zijn ook de formaten van bijvoorbeeld onze telefoons groter geworden. Om bij te blijven speelt Google in op deze veranderingen.

Hoe zijn de nieuwe formaten toe te passen?

Momenteel kan dit helaas nog niet via Adwords/Ads Editor. Naar verwachting zal hier snel ook een update voor komen, maar momenteel zijn de ads alleen nog via het reguliere Google Ads platform aan te passen.

Als je de nieuwe formaten al wel wilt implementeren dan raden wij aan om de vorige formaten niet meteen weg te gooien. Maar een kopie van deze ads, pas de nieuwe formaten aan en ga ze testen. Voer dit pas in het gehele account door als je er van overtuigd bent dat de nieuwe formaten beter werken.

Meer weten over expanded text ads? https://support.google.com/google-ads/

Hulp nodig met adverteren in de zoekmachine?

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@hcreation.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *