Expanded text ads 2018 update – Google maakt ze nog uitgebreider

Expanded text ads 2018 update – Google maakt ze nog uitgebreider

Het is nu mogelijk om een derde headline en een extra description line toe te voegen. Toen Google Expanded Text ads in 2016 uitrolde ging de gemiddelde CTR (click-through-rate) met 20% omhoog. Destijds voegde ze 50% extra ruimte voor tekst toe.

Met de nieuwe update hebben de nieuwe formaten in de testfase gemiddeld 15% extra klikken gegenereerd ten opzichte van de vorige expanded tekst ads. Een gevolg is echter wel dat het verkrijgen van een toppositie in de SERP (search engine results page) nog belangrijker is geworden doordat de nieuwe formaten meer ruimte innemen.

Expanded text ads – wat is er precies veranderd?

Google Adwords expanded text ads new 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je kan zien hebben ze een derde headline toegevoegd en een extra description line, met een maximum van 90 karakters in plaats van 80.

Dit betekent niet dat je huidige/oude expanded text ads verwijderd of geblokkeerd worden. Tenminste, deze plannen zijn er komende periode niet vanuit Google.

Waarom heeft Google de formaten van de expanded text ads aangepast?  

We gebruiken de zoekmachine en onze apparaten anders. Daarnaast zijn ook de formaten van bijvoorbeeld onze telefoons groter geworden. Om bij te blijven speelt Google in op deze veranderingen.

Hoe zijn de nieuwe formaten toe te passen?

Momenteel kan dit helaas nog niet via Adwords/Ads Editor. Naar verwachting zal hier snel ook een update voor komen, maar momenteel zijn de ads alleen nog via het reguliere Google Ads platform aan te passen.

Als je de nieuwe formaten al wel wilt implementeren dan raden wij aan om de vorige formaten niet meteen weg te gooien. Maar een kopie van deze ads, pas de nieuwe formaten aan en ga ze testen. Voer dit pas in het gehele account door als je er van overtuigd bent dat de nieuwe formaten beter werken.

Meer weten over expanded text ads? https://support.google.com/google-ads/

Hulp nodig met adverteren in de zoekmachine?

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@hcreation.nl!

UPDATE: Facebook verandert ranking voor bedrijven

UPDATE: Facebook verandert ranking voor bedrijven

Facebook ranking voor bedrijven – update 2018

Het zat er al een tijd aan te komen.. maar de Facebook ranking voor bedrijven gaat veranderen. De bedrijfspagina krijgen nu minder organische prioriteit geven. ‘Echte’ mensen krijgen voorrang op de tijdlijn. Voor de consumenten fijn, maar hoe kan je hier als bedrijf mee omgaan?

Facebook ranking voor bedrijven 2018

Het algoritme van Facebook wordt steeds slimmer. Waar je voorheen met een video je bereik wel kon boosten gaat dat nu niet meer zo simpel op. Wat kan je als bedrijf dan wel doen om alsnog je ‘Facebook ranking’ te verhogen?

Engagement is hierbij de sleutel. Facebook gaat engagement namelijk extra belonen. Hoe pas je dit concreet toe?

  • Sharing is caring

Deel post die de gebruikers en fans eerder willen delen. Of maak hier je doel van en spoor je fans ook daadwerkelijk aan om de post te delen.

  • Conversatie management

Content die conversatie stimuleert werkt ook goed. Denk aan een relevantie update, discussie, een vraagstuk of informatie die iets teweeg brengt. Wat dit is, is natuurlijk ook afhankelijk van je doelgroep. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van een video, of een live-video (even-better!)

Mocht het nog niet lukken maar is Facebook bereik wel essentieel voor je business? Dan werkt Facebook advertising natuurlijk ook nog. De verandering in het algoritme van Facebook betekent niet dat de advertising voor business anders werkt. Hiermee kan je relevante bereik creëren zonder afhankelijk te zijn van je organische Facebook ranking.

Benieuwd hoe je dit concreet voor jouw bedrijf kan aanpassen? Vraag vrijblijvend advies aan bij onze experts.

 

 

Snapchat advertising

Snapchat advertising

SNAPCHAT ADVERTISING

Wij blijven innoveren, waardoor de nieuwste mogelijkheden op het gebied van social media marketing ingezet kunnen worden. Snapchat advertising is daar een van! Sinds kort is het namelijk mogelijk om ook (als MKB-bedrijf) op Snapchat te adverteren.

snapchat advertising H creation

Relevantie

Snapchat heeft een overwegend jonge doelgroep. Het zal daarom niet het geschikte kanaal zijn voor elke campagne. Echter zijn jongeren hier op een hele leuke en interactieve manier bij een merk te betrekken.

 

Meer informatie of een vrijblijvend consult om te kijken hoe wij jouw bedrijfsresultaat kunnen optimaliseren? info@Hcreation.nl / 06-25524024

Social advertising workshop

Social advertising workshop

SOCIAL ADVERTISING WORKSHOP

Leer alles over Facebook advertising, Instagram advertising, Linkedin advertising en Twitter advertising. Maar nog belangrijker: leer hoe je een passende strategie maakt op basis van data en hoe je dit praktisch en creatief kan inzetten.

WORKSHOP SOCIAL ADVERTISING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H creation geeft deze workshop om jou de fijne kneepjes van social media advertising te leren. De workshop social advertising is voornamelijk bedoeld voor bedrijven die hun marketingkennis wel in-house hebben en houden, maar waar behoefte is aan verdieping van deze kennis. Wij zullen de workshop echt specifiek voor jouw bedrijf opzetten en kunnen hierin ook cases vanuit het bedrijf meenemen.

Social advertising workshop: wat kan ik verwachten?

– Tailor made o.b.v. kennisbehoefte en niveau van voorkennis
– Concrete tips en trics
– Strategisch niveau + kennis van de ‘knoppen’ om het toe te passen.
– incl. kennis over tracking, retargeting en data-analyse.

Workshop social advertising

Social advertising workshop: meer info

Bekijk op deze pagina meer informatie. Of bekijk meteen de productsheet incl. tarieven.

Geïnteresseerd in andere workshops m.b.t. online marketing? Neem gerust contact met ons op via info@hcreation.nl

Online marketing cursus opname

Online marketing cursus opname

#SNEAKPEEK

Online marketing cursus

In samenwerking met Places to Learn heeft H creation een deel van de nieuwe online marketing cursus opgenomen. Deze cursus zal aan MBO scholen worden gegeven als keuzedeel. Wij vonden dit een leuk initiatief omdat het de nieuwe manier van leren is; blender learning. Op deze innovatieve manier kunnen de studenten via een online platform zelf kiezen wanneer en hoe ze willen leren.

Online leren wordt steeds populairder, dus H creation vond het leuk om hier een bijdrage voor te leveren!

 

 

Online marketing workshop?

Geïnteresseerd in hoe je zelf of als bedrijf een workshop kan volgen? Kijk daarvoor hier verder of neem direct contact met ons op via 06-25524024 of mail naar info@hcreation.nl.

Bekijk onze cases.

Vraag een GRATIS consult aan
Lezing Online Marketing

Lezing Online Marketing

Online marketing bureau H creation heeft afgelopen week (maart-16) een lezing ‘Online Marketing’ mogen geven aan de Rotary club Huizen. Hierin werd o.a. verteld over het belang van een online strategie en trends en mogelijkheden binnen het vakgebied. Het was een geslaagde avond, bedankt voor de uitnodiging!

0da55284-1788-4b2e-8046-7017e2774f57-original

ps. excuus voor de slechte kwaliteit foto!